Yunanistan Schengen Vizesi İçin İstenen Ana Belgeler

Yunanistan vize başvuruları Ankara Yunanistan Büyükelçiliği, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu ya da Edirne Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen yapılmalıdır.

Yunanistan Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan vize başvurusunu gerçekleştirmeden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan vizesi için gerekli evrakları hazır hale getirmesi gerekmektedir. Bu evrakların arasında her vize tipi için değişmeyen ana belgeler vardır. Bu belgeler aşağıdaki listede sıralanmıştır.

  • Başvuru yapan kişi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu.
  • Pasaport, planlanmış olan seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli, en az iki boş sayfası bulunmalı ve önceki 10 yıl içinde alınmış olmalıdır.
  • Eski pasaportlar (olmaları durumunda)
  • Güncel olarak kullanılmakta olan pasaportun işlenmiş sayfalarının fotokopisi.
  • Eskiden kullanılan pasaportun (mevcut olduğu halde son 3 seneye ait Schengen vizelerin fotokopisi),
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İki adet güncel arka fonu beyaz renk biyometrik fotoğraf.
  • 30.000 Euro veya $ 50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresi boyunca geçerli olan, birden fazla girişli vize durumunda asgari olarak ilk giriş süresi için geçerli olan bir Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.


Yunanistan vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşların bilgisine.

Yunanistan Schengen vizesi vize türüyle ilişkili seyahat amacına ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişebilmektedir. Aşağıda yer alan vize türleri kısa süreli Schengen vize türleri olup çeşitli meslek grubu ve sosyal duruma göre hazırlanması gereken ek evraklar hakkında bilgi içermektedir.

Yunanistan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.mfa.gr